رفینو وارلا، شهروند آرژانتینی برای اولین بار اعلام کرد در سال ۱۹۷۷ زمانی که ۱۲ سال بیشتر نداشت، توسط کشیش مدرسه معروف «کاردینال نیومن» در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین توسط کشیش ایرلندی مدرسه که «پدرآلفرودو» نامیده می شد مورد تعرض جنسی قرار گرفته است.
رفینو نوجوان با خود گمان میبرد که این تنبیهی از سوی خداست و به همین علت هرگز با هیچکسی در مورد آن واقعه صحبت نکرد. حدود چهار دهه پس از وقوع این حادثه، رفینو لب به سخن گشود و راز این تعرض را فاش کرد. با برملا شدن این راز مشخص شد که رفینو تنها قربانی تعرض نبود و دانشآموزان دیگر نیز اعلام کردند که در این دوران مورد تعرض قرار گرفته بودند.
رفینو ادعا کرده که چند ماه بعد از اعلام این واقعه، یک تماس تلفنی از پاپ فرانچسکو دریافت داشته که به نمایندگی از کلیسا از او بابت این اتفاق دلجویی کرده است. گرچه واتیکان این اقدادم پاپ فرانسیس را تایید و رد نکرد، اما اذعان داشت اینها بخشی از فعالیتهای معنوی پاپ هستند.
مدرسه کاردینال نیومن یک مدرسه کاتولیک دو زبانه در بوئنوس آیرس، یایتخت آرژانتین است که بسیاری از افراد مشهور و تاثیرگذار این کشور از جمله «مائورسییو ماکری»، سیاستمدار و رییس جمهور فعلی آرژانتین، در آن تحصیل کردهاند.
هرگونه آزار و اذیت عمدی و بدرفتاری با کودکان زیر ۱۸ سال سواستفاده از آنها محسوب میشود. به طور کلی کودک آزاری را میتوان در دستههای زیر طبقهبندی کرد:
- آزار فیزیکی: زمانی که کودک به صورت عمدی دچار آسیب فیزیکی شود یا در معرض آسیب فیزیکی احتمالی توسط دیگر افراد قرار گیرد.
- آزار جنسی: برقراری هرگونه رفتار جنسی از جمله برهنه کردن، برقراری تماس دهانی با آلت تناسلی، دخول به واژن و مقعد، یا نمایش دادن محصولات پورنوگرافی برای کودکان از مصادیق این نوع آزار هستند.
- آزار عاطفی: آسیب زدن کلامی و عاطفی به کودک که بواسطه تحقیر، تنبیه و سرزنش او انجام شده و منجر به آسیب روانی و عاطفی و همچنین باعث کاهش عزت نفس او شود.
- آزار پزشکی: ایجاد بیماری عمدی در کودکان، عدم رسیدگی عمدی برای درمان کودک و همچنین افراط در اعمال روشهای درمانی غیرضروری که میتواند باعث آسیب زدن به کودک شود.
- بیتوجهی و غفلت: عدم ارائه غذای کافی، سرپناه، آموزش و پرورش، توجه عاطفی، و مراقبتهای پزشکی از مصادیق این نوع آزار هستند.
در بسیاری از موارد کودک آزاری توسط افرادی صورت انجام میگیرد که کودک او را میشناسد و به او اطمینان کامل دارد.
کودکی که دچار آزار و سواستفاده میشود ممکن است دچار احساس گناه، شرم یا سردرگمی باشد. این امکان وجود دارد که کودک آزار دیده، درمورد اتفاقات پیش آمده با کسی صحبت نکند و آن را اطرافیانش پنهان کند.
تغییرات ناگهانی در رفتار کودکان از جمله گوشه گیری، اضطراب، خشم، افسردگی، دوری جستن از فعالیت با دوستان و غیبت مکرر از مدرسه میتواند از نشانههای تعرض و آزار دیدن کودکان باشد که باید به آنها توجه کرد.
بهترین راه پیشگیری از کودک آزاری دادن آموزشهای لازم در این زمینه به کودکان است. کودکانی که آموزش لازم در این باره بگیرند و مصادیق آزار را بشناسند، بهتر از کودکان ناآگاه میتوانند از خود در برابر آزارهای احتمالی مراقبت کنند. والدین باید نسبت به حرفهای کودکان توجه کامل داشته باشند و از نسبت به گفتار و رفتار فرزندانشان غفلت نکنند.
درصورتی که کودکی مورد آزار قرار گیرد باید با افراد حرفهای در این زمینه مانند پزشک، مددکاراجتماعی و روانشناس مشورت شود تا درصورت لزوم اقدامات کافی جهت مشاوره و درمان صورت گیرد.
کودک آزارای مسئلهای بسیار حائز اهمیت است که درصورت پرداخته نشدن به آن، آثار جسمانی و روانی آن ممکن است تا پایان عمر در فرد آزاردیده باقی بماند.