غلامعلی جعفرزاده، عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی می گوید اگر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در کابینه فعلی، از سوی رئیس جمهور برای کابینه جدید نیز در همین سمت معرفی شود، به هیچ عنوان از مجلس رای اعتماد نخواهد گرفت.
آقای جعفر زاده در توئیتر خود به وزیر کشور توصیه کرده است که اگر آقای روحانی تحت فشارهای خاص مجبور شود ایشان را بعنوان عضو کابینه آن هم در کسوت وزارت کشور به مجلس معرفی نماید شخصاً انصراف دهد.
توئيت مهندس جعفرزاده ايمنآبادي (نماينده رشت) در رابطه با آقاي رحماني فضلي: pic.twitter.com/6gTMsTitCE
— Jafarzadeh.ImanAbadi (@Jafarzadeh_ir) 23 juillet 2017
در جریان بحثهای داغی که طی هفتههای اخیر در مورد چینش هیات دولت جدید صورت گرفته، عبدالرضا رحمانی فضلی یکی از وزیران کنونی است که نوک حمله انتقاد بسیاری از فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس قرار گرفته است. به گفته منتقدان او بدون تمایل رئیس جمهوری و با فشار رهبر جمهوری اسلامی به کابینه اول آقای روحانی تحمیل شده است.
عملکرد چهار ساله آقای رحمانی فضلی از جهات مختلف مورد انتقاد است، از جمله علی مطهری نایب رئیس مجلس روز شنبه گفت: «اگر یک وزیر کشور قوی داشتیم اعتبارنامه خانم خالقی را امضا می کرد و به مجلس می فرستاد، یا در انتخابات اخیر ریاست جمهوری اجازه نمی داد که به بهانه عبور از ساعت ۲۴ سه تا چهار میلیون نفر رای ندهند.»
آقای مطهری در مورد توانایی اعضای کابینه آینده به عنوان یک عنصر مهم، تاکید کرد که کشور به وزیرانی با شخصیت قوی نیاز دارد. او بار دیگر به ناتوانی وزیر کشور اشاره کرد و گفت اگر وزیر کشور قوی داشتیم استانداران قوی انتخاب می کرد و حوادثی مثل حادثه شیراز یا مشهد که استانداران تسلیم فشار شدند و بر خلاف قانون عمل کردند پیش نمی آمد.
عبدالرضا رحمانی فضلی علاوه بر برخورداری از توصیه رهبر جمهوری اسلامی از نزدیکان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است و علی مطهری در جریان حمله موتورسواران در شیراز، ضمن انتقاد از عملکرد استانداری فارس، آنرا محصول بده بستان در انتصاب وزیر کشور دانسته بود.
آقای رحمانی فضلی پیش از این به خاطر وضعیت نامناسب ترافیک پایتخت و گسترش حاشیه نشینی در شهرها نیز مورد انتقاد نمایندگان مجلس قرار گرفته است.
به گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول رپیس جمهوری آقای روحانی سرگرم «مشورت با ارکان نظام» برای تشکیل کابینه دوازدهم است و برخی گزارش ها نیز از دیدار او با رهبر جمهوری اسلامی در این زمینه خبر داده اند.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس از ارائه فهرست وزیران پیشنهادی رئیس جمهور به مقام رهبری قبل از معرفی آنان به مجلس انتقاد کرده و گفته است که این کار امکان اظهار نظر درباره وزیران پیشنهادی را محدود می کند.
حضور زنان در کابینه دوازدهم، یکی از مهمترین خواستهای فعالان مدنی بویژه فعالان حقوق زن است. در کابینه فعلی آقای روحانی وزیر زن حضور ندارد اما چهار زن از جمله خانم معصومه ابتکار و خانم شهیندخت مولاوردی در سمت معاون رئیس جمهوری انجام وظیفه می کنند. برخی گمانه زنی ها حاکی است که دست کم این دو معاون رئیس جمهور به عنوان دو وزیر در کابینه دوازدهم حضور یابند.
خانم ابتکار روز دوشنبه ۲ مردادماه در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت تعداد زنانی که قرار است در کابینه دولت دوازدهم به کارگرفته شوند، هنوز مشخص نیست. با این حال وی تاکید کرد که بکارگیری چهار زن در سمت معاونت رئیس جمهور در کابینه یازدهم یک اقدام معنادار است.
خانم ابتکار همچنین گفت: «باید به این نکته تاکید کنم که اختیارات و مسئولیت معاونان رئیس جمهور کمتر از وزرا نیست و به لحاظ رتبه و تراز تفاوت چندانی بین معاون رئیس جمهور و وزیر وجود ندارد، چه بسا که به لحاظ تشکیلاتی تراز معاون رئیس جمهور بالاتر از وزیر است.»