صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، ضمن حمله شدید به شعارهایی که در کارزار انتخاباتی حسن روحانی مطرح شد، گفته است که رفع حصر از رهبران اعتراض ها به نتایج انتخابات ۸۸ مسیر خاص خود را دارد و حتی برفرض عدول شورای عالی امنیت ملی از مصوبه قبلی خود، قوه قضائیه برای رسیدگی وارد عمل خواهد شد.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی در سخنرانی ها و کمپین های انتخاباتی خود اگر چه ضمن اشاره تلویحی به مساله حصر گفت که برخی کارها به تنهایی از عهده او برنمی آید، اما وعده داد که در صورت حضور گسترده مردم پای صندوق های رای هر مشکلی قابل حل است.
آقای روحانی اما در اولین نشست خبری خود پس از پیروزی در انتخابات، صریح تر به این مساله پرداخت و گفت: «مردم با حضور و انتخاب خود خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروه و جناح و تفکر و ایدهای قابل حصر نیست. همه هستند و حضور دارند و از همه باید برای ساختن ایران پرآوازه بهره بگیریم.»
اما صادق لاریجانی روز دوشنبه ۸ خردادماه در جلسه مسئولان عالی قضایی با بیان اینکه «برخی به دنبال این هستند تا موضوعاتی را که برای آن راهکار قانونی وجود دارد با فشارهای پوپولیستی پیش ببرند.» اضافه کرد: «نقل کرده اند که کاندیدائی در جمع هواداران خود خطاب به آنان گفته است که ما آمده ایم حصر را بشکنیم. شما چه کاره اید که که بخواهید حصر را بشکنید؟ هشدار می دهیم که این بساط را جمع کنند وگرنه قوه قضائیه با اقتدار، خود این بساط را جمع خواهد کرد.»
آقای لاریجانی از این نیز فراتر رفت و به «اتفاقاتی که پشت پرده رخ می دهد» اشاره کرد و گفت: «ز اتاق های فکر آنان خبر می رسد که می گویند تا التهابات انتخاباتی باقی است و فضا داغ است، باقی منویات خود را دنبال کنیم و سخنان خود را به کرسی بنشانیم. بنده از چنین فضایی بوی فتنه استشمام می کنم.»
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از بهمن ماه ۸۹ در حصر خانگی بسر می برند و اگرچه حسن روحانی و برخی از دیگر مقامات جمهوری اسلامی برای جلب رضایت رهبر نظام برای رفع حصر تلاش هایی کرده اند اما تا کنون این اقدامات موفق نبوده است. اکبر هاشمی رفسنجانی نیز یکبار در خردادماه سال قبل گفته بود که «دولت روحانی برای رفع حصر از این سه نفر نمی تواند کاری بکند.»
اما رپیس قوه قضاپیه در سخنان روز دوشنبه خود با بیان اینکه: «برخی به دنبال این هستند تا موضوعاتی را که برای آن راهکار قانونی وجود دارد با فشارهای پوپولیستی پیش ببرند.»، تاکید کرد: «عالی ترین نهاد امنیتی کشور در این زمینه تصمیمی را اتخاذ کرده است. رفع حصر نیز مانند سایر مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای معتبر بودن پروسه خاص خود را دارد و اینکه بخواهیم عواطف مردم را برای ایستادگی مقابل این قبیل تصمیمات قانونی تحریک کنیم همان روح و باطن فتنه ۸۸ است.»
با این حال آقای لاریجانی در توضیح پروسه خاص رفع حصر، ظاهرا لغو تصمیم شورای عالی امنیت ملی را نیز کافی ندانسته و تاکید کرده که به فرض اینکه شورای عالی امنیت ملی مصوبه خود را ملغی کند و رفع حصر اتفاق بیفتد، در این صورت تازه کار قوه قضاییه برای رسیدگی قضایی به این موضوع آغاز می شود و تصمیم در مورد این اتهامات و نحوه رفتار با متهمان با قاضی رسیدگی کننده به پرونده و در چارچوب مقررات قانونی خواهد بود.