NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اساسی ترین اختلاف نظرهای اوباما و ترامپ

اساسی ترین اختلاف نظرهای اوباما و ترامپ
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

نگاهی به شادی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده؛ هشت سال پیش و امروز؛ اوباما نخستین رنگین پوستی بود که به کاخ سفید راه یافت و حالا دونالد ترامپ جایگزین او می…

آگهی

نگاهی به شادی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده؛ هشت سال پیش و امروز؛ اوباما نخستین رنگین پوستی بود که به کاخ سفید راه یافت و حالا دونالد ترامپ جایگزین او می شود.

اوباما در نطق پیروزی خود گفت: «گرچه مدتها طول کشیده است، اما امشب با کاری که ما در این لحظه تعیین کننده تاریخی و در این انتخابات کردیم، آمریکا شروع به تغییر کرده است.» و ترامپ پس از پیروزی اش گفت: «حالا وقت آن است که آمریکا زخمهای جدایی را درمان کند. باید به هم بپیوندیم. من به تمامی دموکراتها و جمهوریخواهان و احزاب مستقل این ملّت می گویم وقت آن است که متحد شویم. وقتش رسیده است.»

پس از جدلهای سخت و طولانی در کارزارهای انتخاباتی، دشوار بتوان اتحادی میان طرفداران اوباما و میلیاردری یافت که فاصله اش با سیاستهای او از زمین تا آسمان است.

قانون خدمات درمانی را در نظر بگیریم؛ طرحی که اوباما با نام «اوباماکِر» پس از نبردی جانانه با کنگره آمریکا آن را امضا کرد و به اجرا درآورد و در سخنرانی پس از ابلاغ قانون جدید گفت: «حالا پس از قریب یک قرن، امروز، پس از یکسال بحث با کنگره، بعد از تمامی رأی هایی که رد و بدل شد، سرانجام، اصلاحاتِ بیمه درمانی در ایالات متحده آمریکا به شکل قانون درآمد.»

اما ترامپ در این باره گفت : «در زمینه بهداشت ما از شرّ اوباماکِر خلاص می شویم، آن را منحل می کنیم و تغییر می دهیم.»

ترامپ همچنین مخالف سرسخت پیمان شراکت اقتصادی ترنس پاسیفیک است که اوباما پیشنویس آن را به همراه دوازده کشور دیگر به امضا رسانده است. وی در این باره گفت: «فقط تصور کنید اگر این پیمان (پیمان شراکت ترنس پسیفیک) عملا تأیید شود چقدر شغل در صنعت اتومبیل سازیِ ما از بین می رود. فاجعه بار خواهد بود. برای همین من اعلام کردم که ما از این پیمان خارج می شویم، پیش از آنکه اصلا بخواهد شکل بگیرد.»

بعد از اینها، مسأله تغییرات ناگهانی آب و هوا است. باراک اوباما، یکی از پیشگامان اقدامات اساسی در این زمینه و پشتیبان جدیِ پیمان پاریس بود و گفته بود: «ایالات متحده از نقشِ خود در ایجاد این مشکل آگاه است و ما از مسئولیتمان برای حل آن استقبال می کنیم. من مصمم هستم که رهبری آمریکا محرکِ فعالیت بین المللی در این زمینه باشد.»

اما رئیس جمهوری آینده این کشور، در با نشر نظراتش در شبکه های اجتماعی این برنامه را به سخره گرفت و آن را یک «حقّه گران» قیمت خواند که چینی ها می خواهند با آن، از توان رقابت تولیدات آمریکایی در بازار بکاهند.

شکاف عظیمی هم بین دیدگاه این دو درباره مسئله مسلمانان در آمریکا هست. اوباما پس از کشتار سن برناردینو در ابراز همدردی با مردم گفت: «در این روزها، ما با مردم سن برناردینو همدردی می کنیم، شهر دیگری از آمریکا که خشونتی ناگفتنی آن را به تکان داد.»

اما ترامپ که خواستار ممنوعیت ورود مسلمانان به ایالات متحده شده بود در واکنش به سخنان اوباما گفت: «او (اوباما) نمی خواهد از کلمات تُندرو، اسلامگرا یا تروریسم استفاده کند. این کلمات را به کار نمی برد. نمی دانم او اصلا می داند چه اتفاقی افتاده؟ واقعا نمی دانم.»

باراک اوباما هم سعی کرد هم حزبی های ترامپ را به واکنش وادارد و گفت: «کاندیدای ریاست جمهوریِ حزب جمهوریخواه (ترامپ) پیشنهاد می کند جلوی مهاجرت مسلمانها به آمریکا گرفته شود … آیا مقامات جمهوریخواه واقعا با این حرف موافق اند؟»

او همچنین علنا اعلام کرده بود مردی که حالا بناست جانشین او باشد شایستگی این مقام را ندارد. اوباما در جمع هوادارانش گفته بود: «دونالد ترامپ ابدا شایستگی ریاست جمهوری را ندارد.» با این حال اکثریت قابل توجهی از شهروندان آمریکایی نشان دادند که این سخن آقای اوباما را قبول ندارند. شاید بسیاری از آن ها هشت سال پیش به نخستین رئیس جمهوری رنگین پوست آمریکا رای داده بودند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اف‌بی‌آی: هکرهای ایرانی اطلاعات سرقت‌شده ستاد انتخاباتی ترامپ را برای ستاد بایدن فرستادند

ترامپ از یک رمزارز جدید رونمایی کرد و آن را «شروع یک انقلاب مالی برای توده‌های مردم» خواند

مظنون سوءقصد به جان رئیس‌جمهور سابق آمریکا در کتابش از ایران خواسته بود ترامپ را ترور کند