انتخابات کرواسی با رأی دهندگانی سرخورده، بی اعتماد و بی تفاوت

انتخابات کرواسی با رأی دهندگانی سرخورده، بی اعتماد و بی تفاوت
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

انتخابات پارلمانی زودهنگام در کرواسی با امید دستیابی به یک ثبات سیاسی دشوار روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

انتخابات پارلمانی زودهنگام در کرواسی با امید دستیابی به یک ثبات سیاسی دشوار روز یکشنبه برگزار خواهد شد. نظرسنجی ها نتیجه ای شبیه انتخابات هشتم نوامبر سال گذشته را پیش بینی می کنند و این یعنی هیچ یک از دو حزب اصلی به اکثریت مطلق دست نخواهد یافت.

آگهی

زوران میلانوویچ، کاندیدای اپوزیسیون و رهبر حزب سوسیال دموکرات با محبوبیت ۳۴ درصدی، امیدوار است بتواند سمت نخست وزیری را که سال گذشته با پیروزی موقت حزب محافظه کار HDZ (اتحاد دموکراتیک کروات) از دست داده بود، دوباره به دست آورد.

او گفت: «ما در دوره چهار ساله خود نشان دادیم که به اوضاع واقف هستیم و اکنون تنها به فرصتی دیگر نیاز داریم. حاضر به گفتگو با هر کسی هستیم که در صحنه سیاسی کرواسی پیشنهادهایی داشته باشد و بخواهد مشکلات را نه به بیراهه، که به سمت راه حل ببرد.»

محافظه کاران حزب HDZ نیز با معرفی آندری پلنکوویچ که چهره ای میانه روست، تلاش کردند تا از مواضع تند و پوپولیستی نخست وزیر سابق، تومیسلاو کارامارکو فاصله بگیرند.

آقای پلنوکوویچ گفت: «من مشتاقانه منتظر یک پیروزی نسبی در این انتخابات هستم تا بتوانم برگ دیگری از همکاری با گروه “پُل” را رقم بزنم. من حتی از دور هم مسئولیتی در سوء تفاهم ایجاد شده میان رهبر پیشین حزبم با آن گروه نداشتم.»

گروه نامزدهای مستقل موسوم به «پُل» (به زبان کروات: «موست») که به عنوان سومین نیروی سیاسی این کشور چهار میلیون و دویست هزار نفری نقش مهمی در پیروزی نامزدها دارد، ظاهرا به سمت حزب HDZ چرخش داشته است. به هر روی، نخست وزیر آینده کرواسی هر که باشد، جایگاه متزلزلی خواهد داشت.

اسلاونکا دراکولیچ، نویسنده و تحلیل گر سیاسی، می گوید: «می توان رأی دهندگان را در سه کلمه خلاصه کرد: سرخورده ها، بی اعتمادها و بی تفاوت ها. سرخورده ها از دولت قبلی که در دست HDZ، حزب اتحاد دموکراتیک کرواسی بود، ناامید هستند. این حزب با گروه “پُل” همکاری می کرد، گروهی که از خودشان بی خاصیت تر بود.»

کرواسی که در سال ۲۰۱۳ وارد اتحادیه اروپا شد، هنوز از پیامدهای بحران اقتصادی رنج می برد.علی رغم افزایش درآمد حاصل از گردشگری، نرخ بیکاری در این کشور در سطح ۱۳ درصد مانده و نزدیک به یک سوم جوانان آن (۳۱.۴ درصد) شغلی ندارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

افزایش محبوبیت چپ و راست افراطی؛ «از هر ۳ اروپایی یک نفر به احزاب پوپولیست رای می‌دهد»

انتخابات محلی در یک شهر آلمان؛ «پیامبرِ» راست افراطی توانست ترامپ و مارکس را شکست دهد

حزب پوتین پیروز انتخابات محلی در مناطق الحاق‌شده از خاک اوکراین معرفی شد