دبیرکل ناتو: برای نشست ماه ژانویه از جو بایدن دعوت کردم

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو
ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو Copyright آسیوشیتد پرس
Copyright آسیوشیتد پرس
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«بهای ماندن در افغانستان، البته درگیری نظامی است. اما بهای خروج، به‌خطر انداختن دستاوردهای ما در آنجاست.»

آگهی

دبیرکل ناتو اعلام کرد این سازمان بنا دارد اوایل سال آیندهٔ میلادی،‌ پس از آنکه جو بایدن تصدّی کاخ سفید را بر عهده گرفت، به‌منظور دیدار و گفتگوی سران کشورهای عضو، نشستی در بروکسل برگزار کند.

یِنس اِستولتنبِرگ، که روز دوشنبه در پایخت بلژیک سخن می‌گفت،‌ بدون ذکر تاریخ دقیقی،‌ اعلام کرد نشستی به‌منظور دیدار سران ۳۰ کشور عضو ناتو در ژانویهٔ سال ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد. وی افزود: «من جو بایدن، برندهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده را به نشست ماه ژانویه دعوت کرده‌ام.»

این در حالی است که همزمان، یکی از مقامات پیمان ناتو که خواست نامش فاش نشود گفت ممکن است بسته به برنامهٔ سفرهای برون‌مرزی جو بایدن، ممکن است این نشست تا ماه مه یا ژوئن به تعویق بیفتد.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای استولتنبرگ روز دوشنبه همچنین اعلام کرده که یک گفتگوی تلفنی «عالی» با جو بایدن داشته و دربارهٔ افغانستان نیز صحبت شده است. وی افزود:‌ «بهای ماندن در افغانستان، البته درگیری نظامی است. اما بهای خروج، به‌خطر انداختن دستاوردهای ما در آنجاست.»

یکی از مهمترین نکات این همکاری، تصمیمگیری بر سر حضور نیروهای ناتو در افغانستان است،‌ چرا که پس از تصمیم ترامپ مبنی بر خارج کردن بخش عمدهٔ نیروهای آمریکایی از این کشور تا ۱۵ ژانویه، باقی اعضای ناتو به تقلّا افتاده‌اند تا هدف حضور نیروهای این پیمان را در افغانستان حفظ کنند.

ازآنجاکه دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری ایالات متحده در سالهای اخیر بارها کشورهای اروپایی را متهم به کم‌کاری و پرداخت ناچیز هزینه‌های ناتو متهم کرده،‌ اعضای این پیمان نظامی مهم در پی آنند که هرچه سریعتر همکاری با جو بایدن، رئيس جمهوری آیندهٔ ایالات متحده را آغاز کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

گمانه‌زنی‌ درباره ماندن نظامیان آمریکایی در آلمان در پی قدردانی لوید آستین از میزبانی برلین

ماکرون خواستار مشارکت نظامی بیشتر آمریکا برای حل مناقشات جهانی شد

تغییر موضع حزب راست افراطی سوئد؛ اکثریت پارلمانی با «گزینه ناتو» موافقت کرد