NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

جایزه ساخاروف و برندگان غایب آن

جایزه ساخاروف و برندگان غایب آن
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پارلمان اروپا روز چهارشنبه با اعطای جایزه ساخاروف به نسرین ستوده و جعفر پناهی، از مبارزات آزادیخواهانه و حقوق بشری آنان قدردانی کرد.

این دو نفر، ماه گذشته از میان سه نامزد نهایی در یک لیست پنج نفره از مدافعان جهانی دموکراسی برگزیده شدند.

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا در مراسم اعطای جایزه گفت:
“پارلمان اروپا از طریق جایزه ساخاروف، به تلاش های فوق العاده خانم نسرین ستوده و آقای جعفر پناهی در مبارزه برای کرامت انسانی، حقوق اولیه اجتماعی و تغییرات سیاسی در ایران، ارج می گذارد.”

از آنجا که برندگان نمی توانستند خود در برنامه حضور یایند، نمایندگانی از طرف آنها برای رساندن پیامشان و دریافت جایزه تعیین شده بودند.

خانم شیرین عبادی برنده نوبل صلح سال 2003 که به نمایندگی از طرف خانم ستوده پیام وی را خواند، با اشاره به دو صندلی خالی به جای خانم ستوده و آقای پناهی گفت:
“ این دو صندلی خالی نشانه رفتار حکومت جمهوری اسلامی با شهروندان است. حکومتی که پس از سی سال با سرکوب مردم ادامه یافته است.”

پرسش آن است که آیا اهدای جایزه ساخاروف به دو ایرانی فعال حقوق بشر وضعیت ایران و رابطه آن را با اتحادیه اروپا تغییر می دهد؟

کریم لاهیجی، از فدراسیون بین المللی حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران می گوید: “این جایزه پیام همبستگی پارلمان اروپا به نمایندگی از طرف مردم اروپا به مردم ایران بود که قبلاً در سال 2009 سعی کردند تغییراتی جهت استقرار دموکراسی در ایران بوجود آورند. تظاهرات عظیم مردم ایران چنانچه می دانید، خرد شد و متأسفانه درهم شکست. هم اکنون صدها زندانی سیاسی هنوز در زندان هستند و در نتیجه این پیام همبستگی، پیامی برای ارزش گذاری به مبارزه برای آزادی و حقوق بشر در ایران به شمار می آید.”

تارجا کرونبرگ، نماینده فنلاندی، عضو جناح سبزهای پارلمان اروپا، اثرات جایزه را بر وضعیت برندگان مثبت می داند چون توانسته مسایلی که غیر ممکن به نظر می رسید را ممکن سازد.

او می گوید: “نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری، در اعتصاب غذا بود، می خواست کنترل قضایی از دخترش برداشته شود و بتواند مسافرت کند و مقامات ایرانی این مطالبه را پذیرفتند، بنابراین به اعتصاب غذایش خاتمه داد.”

کوستا گاوراس، فیلمساز سرشناس فرانسوی از اختصاص جایزه به همکارش خوشحال است و این جایزه را پاداشی برای موقعیت و استعداد او می داند و امیدوار است به این ترتیب وی بتواند مورد احترام بیشتر کشورش قرار گیرد.

وی می گوید: “پناهی به شش سال زندان و بیش از بیست سال ممنوعیت فیلمسازی و نوشتن و نیز ممنوعیت ارتباط با خبرنگاران و رسانه ها محکوم شده است. هر روز ممکن است پلیس بیاید و او را دستگیر کند چون حکم زندان او معلق است. این جایزه بارقه ای از روشنایی جهانی یابه هرحال اروپایی بر وضعیت او است و فکر می کنم بسیار مؤثر خواهد بود.”

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«خام‌خواری ایرانیان باستان»؛ مردان نمکی دوهزار و ۵۰۰ ساله دوزلاخ زنجان «وحشت‌زده» مردند

«ارسال موشک‌ از ایران به روسیه»؛ اتحادیه اروپا: اطلاعات موثق داریم؛ کی‌یف کاردار ایران را احضار کرد

رقابت نظامی تازه تهران و آنکارا در ساخت ناوهای پهپادبر؛ ویژگی‌ کشتی‌های تولیدی ایران و ترکیه‌ چیست؟