دُبی جدا از وفور و دلفریبیهای لوکس جاذبههای دیگری هم دارد، چیزهایی که فقط با پول نمیتوان خرید، مثلا دیدار از کوه تماشایی هاجر در منطقهٔ کوهستانی «حتا» یکی از جاذبههای فوقالعاده اینجاست.
«اوسرا اوسیپا ویچوته» یک علاقمند حرفهای کوهپیمایی و پیادهروی در طبیعت است که وبلاگ «رود ریل» را برای معرفی بهترین مسیرهای پیادهروی در دُبی راهاندازی کرده است.
اوسرا دربارهٔ مسیرهای کوهستان «حتا» میگوید: «شبکه مسیرهای کوهپیمایی اینجا در مجموع حدود ۳۲ کیلومتر است که کوتاهترینشان یک کیلومتر طول دارد. این مسیرها براساس میزان سختی و آسانیشان رنگبندی شدهاند. میتوانید از مسیرهای سبز که آسانترینها هستند شروع کنید و تا سختترین آنها که سیاه هستند بروید؛ آبی و قرمز رنگ مسیرهای متوسط هستند. باید زود راه بیفتید، و حدود ساعت ۶ صبح در ابتدای مسیر باشید. هرچه زودتر بهتر، چون اینجا هوا خیلی زود گرم میشود. اولین چیز برداشتن آب است. همیشه باید آب کافی همراه داشته باشید. برای مسیرهای کوتاه حدود ۲ لیتر و برای مسیرهای بلندتر که مثلا تا ۱۵ کیلومتر هم میرسند ۵ لیتر هم خوب است.»
در موزهٔ شهر «حتا» میتوانید نگاهی به تاریخ امارات بیندازید. در شهرک میراث فرهنگی «حتا» شیوهٔ زندگی سُنتی در این منطقه حفظ شده و هتل جذاب «حتا فورت» هم در کنار این مجموعه جای دارد. عصرها میتوان قدمی در مناظر هنری متنوع دُبی زد. «مرکز هنری جمیل» در الجداف یکی از مؤسسات هنر معاصر در دُبی است که آثار هنری برجسته جهان بهرایگان در آن به نمایش در میآید.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
آنتونیا کارور، مدیر این مجموعه راهنمای بازدید ما بود. او دربارهٔ این مرکز میگوید: «باور ما در مرکز هنری جمیل، هنر برای همه است. این مرکز امروز بهعنوان موزهٔ هنرهای معاصر دُبی شناخته میشود. جایی است که در آن نمایشگاههای فردی و گروهی برگزار میکنیم و در فضای بیرونی هم پارک مجسمه و باغ هنرمندان را داریم. اینها نمایشگاههایی است با آثار هنری فراوان و بسیار عمیق که بازدید از آنها کلا رایگان است و مردم میتوانند بارها و بارها به اینجا سر بزنند.»
آبنماها و رقص فوارههای دُبی نیز مشهورند. درست آنسوی مرکز هنری جمیل، «فستیوال سیتی» را میبینیم که علاقمندان میتوانند در آن از بازی آب و نور و موسیقی لذت ببرند. فوارهٔ معروف دُبی در مرکز شهر قرار دارد، و فواره پالم دُبی هم عنوان بلندترین فواره جهان را از آن خود کرده است.
وقتی شب میرسد خیلی از خانوادهها بهسوی «گلوبال ویلج» (دهکدهٔ جهانی) سرازیر میشوند، جایی که خوراکیهایِ قیمتمناسب، و سرگرمیهای ارزان و رایگان زیادی در آن یافت میشود.
ورودی این شهرک عظیم تفریحی فقط ۵ یورو است. گلوبال ویلج که ۱/۶ میلیون متر مربع مساحت دارد، ۴۲ هزار فضای اجرای زندهٔ را در خود جای داده و نیز ۳۵۰۰ فروشگاه لباس و لوازم جانبی دارد. در ۲۶ سالن عظیم این مرکز ۷۸ فرهنگ مختلف جهان با جنبههای گوناگونشان معرفی میشوند.
در کنار اینها و در «خیابان غذا»ی گلوبال ویلج ۳۰۰ اغذیهفروشی خیابانی جا خوش کردهاند که تنوع غذاهایشان بیشمار است؛ از نان سنتی امارات موسوم به ریگگ گرفته تا دسرهای خنک آسیایی که عکسشان جان میدهد برای اینستاگرام. برای آنها که بهدنبال هیجان میگردند هم بازیهایی نظیر تیروکمان هم موجود است. در مجموع، دُبیگردی کمهزینه لذت زیادی دارد.