سرمایهگذاری جمعی، راهی نویدبخش برای تقویت استارتآپها در آفریقا است.
در این برنامه نبض تجارت به سه موضوع مختلف میپردازد؛ نخست دردسرهای اخیر هواوی، غول فناوری چینی، سپس اکسپو ۲۰۲۰ دوبی و در نهایت، نقش سازندهٔ سرمایه گذاری گروهی در اقتصاد محلی آفریقا.
با سر رسیدن اینترنت اشیاء و ماشینهای خودران، حالا 5G بیش از هر زمان در کانون توجه قرار گرفته و رقابتی همه جانبه بر سر راهاندازی نسل جدید اینترنت جریان دارد.
ماجرای هواوی و رقابت بر سر 5G
شرکت هواوی که پیشتاز ارائه زیرساختهای سختافزاری در این زمینه بود، چندی است در لیست سیاه ایالات متحده قرار گرفته، کاری که پیامدهای ناگواری برای این غول فناوری چینی به همراه داشته است.
عدم پشتیبانی نرمافزاری فیسبوک و گوگل از تولیدات هواوی، تأثیر بدی بر بازار این محصولات داشت.
برودکام، سازنده ریزتراشه در آمریکا ماه گذشته پیشبینی کرد ادامهٔ جنگ تجاری با چین و تحریم هواوی تا پایان سال جاری ۱/۷۵ میلیارد یورو به این شرکت ضرر میزند. خبری که بازار را تکان داد.
دنیل ایوز، مدیر اجرایی ودبوش سکیوریتیز میگوید: «هواوی مشتری برودکام است. خبر اخیر واقعا تکاندهنده بود. اخبار اینچنینی نگرانی زیادی در تمام بازار ایجاد میکند و به گمان من، برای کل بازار فناوری تکانهای منفی به همراه دارد.»
تصمیمات دولت ترامپ، چه از روی نگرانی امنیتی باشند چه برای حفظ اقتصاد آمریکا، همچنان به بازارهای مالی جهان شوک وارد میکنند.
اکسپو ۲۰۲۰ دوبی و زیرساخت فرودگاه دوبی
دوبی با شتاب تمام برای اکسپو ۲۰۲۰ آماده میشود. این نمایشگاه بینالمللی از ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ آغاز شده و ۱۹۲ کشور در آن حضور خواهند داشت. زیرساختهای عظیمی در دست اجرا است که امتداد فرودگاه دوبی را هم شامل میشود.
شیخ احمد آل مکتوم، مدیر پروژهٔ دوبی ورلد میگوید اکسپوی ۲۰۲۰ نه تنها بر دوبی که بر کل منطقه تأثیر خواهد داشت و همه از این نمایشگاه سود میبرند. زمانبندی این نمایشگاه مهم است چراکه م با سالگرد پنجاه سالگی تشکیل دولت امارات عربی متحده همزمان است.
امروز فرودگاه آل مکتوم میتواند در سال پذیرای ۳۰ میلیون مسافر باشد. در حال حاضر و در زمان اجرای پروژهٔ توسعه و نوسازی فرودگاه، پروازهای زیادی به فرودگاههای دیگر منتقل شدهاند.
نقش سرمایهگذاری جمعی در اقتصاد محلی آفریقا
سرمایهگذاری جمعی سبب شده در سراسر آفریقا امکان دسترسی به سرمایه استارتآپها فراهم شود. یک قناد سنگالی به مدد این سرمایهها توانسته کسب و کار خوبی راه بیاندازد. قنّادی اومِروِی (O’Merveilles) اولین شیرنیفروشی لوکس سنگال است که با سرمایه جمعیِ استارتآپی کار خود را آغاز کرده است.
بانکهای سنگال چندان راغب نیستند در کارهای تازه سرمایهگذاری کنند و هنوز نسبتا سود بالاتری میگیرند. اما از آنجا که سرمایهگذاری جمعی، از نظام بانکداری مستقل است، میتواند این مشکل را حل کند و جان تازهای به کسب و کارهای محلی بدهد.
آداما گویه، یکی از سرمایهگذاران این پروژه میگوید: «افتتاح این فروشگاه در دومین شهر بزرگ کشور واقعا کار درستی بود، چون قدرت خرید و تقاضای این محصول وجود دارد که البته پیش از این اینطور نبود. حرکتی است نوآورانه و جذاب برای رونق اقتصاد محلی پایتخت.»
شرکت سرمایهگذاری ام اند ای که چند شعبه این شیرینیفروشی را دایر کرده امیدوار است، شرکتهای کوچک و متوسط آفریقایی را به شرکتهای چند ملیتی در سطح آفریقا تبدیل کند.
سرمایهگذاری جمعی، راهی است نویدبخش برای تقویت استارتآپها در آفریقا؛ راهی که کمک شایانی به شکوفایی جوامع محلی میکند.