«بودجهٔ تولیدات مستقل اپل برای سامانهٔ پخش آنلاینش، موسوم به اپل تیوی پلاس حدود ۵ میلیارد یورو است.»
این برنامهٔ نبضِ تجارتِ یورونیوز به سه موضوع میپردازد؛ رقابت در بازار پخش آنلاین فیلم و سریال، موفقیت یک بازاریاب زن، و چالش مالیِ «ویورک»، یعنی یکی از غولهای «فضای کار مشترک».
نتفلیکس تا کی بیرقیب خواهد ماند؟
در یک دههٔ گذشته پخش آنلاین یا استریمینگ، تجربهٔ ما را از تماشای تلویزیون متحول کرده است و شرکتهایی نظیر نتفیلیکس محبوبیت زیادی یافتهاند.
نتفلیکس ۱۶۰ میلیون مشترک جهانی دارد که میتوانند با پرداخت ماهیانه چند یورو، برنامهها و سریالهای محبوب خود را با کیفیت بالا در خانه تماشا کنند. هزینهٔ کم اشتراک و نداشتن رقیب جدی در سطح جهانی را میتوان از دلایل موفقیت و محبوبیت نتفلیکس برشمرد، اما رقیبان تازه در راهاند.
از سوی دیگر اپل، سودآورترین شرکت سهامی عام دنیا هم میخواهد در بازار پخش آنلاین جایی باز کند.«نمایش صبحگاهیِ» جنیفر آنیستون یکی از ۸ سریالی است که روی «اپل تیوی پلاس» موجود است؛ یعنی سامانهٔ تازهٔ اپل که از ماه نوامبر راهاندازی میشود. کارشناسان میگویند بودجهٔ تولیدات مستقل اپل برای سامانهٔ پخش آنلاینش ۵ میلیارد یورو است.
اما اپل تیوی پلاس، فقط یکی از پایانههای رقیب نتفلیکس است. در مرحلهٔ بعد آمازون پرایم قرار دارد که تولیدات مستقلش چندان زیاد نبوده است. دیگر بازیگران اصلی این حوزه، «اچ بی او مکس»، «دیزنی پلاس»، «وایا کام اوند»، «پلوتو تی وی» و «پیس کاک» هستند که برخیشان هنوز فقط داخل آمریکا قابل دسترسی هستند.
از آنجا که نتفلیکس در پخش جهانی تقریبا بیرقیب است میتواند افت سهم بازارش در آمریکا را با فروش جهانیاش جبران کند.
رقابت در پخش آنلاین یا استریمینگ، برای تماشاگرانِ جوان نوید بهرهمندی از انتخابهای بیشتر را میدهد و سبب میشود آنها هرچه سریعتر از شیوهٔ سنتی تماشای تلویزیون فاصله بگیرند.
موفقیت یک زن بازاریاب سیاهپوست
بوزوما سنت جان، به خاطر همکاری پربارش با شرکتهایی نظیر پپسی، اوبر و اپل میوزیک یکی از بازاریابان پیشروی جهان به شمار میآید. در حاشیهٔ نمایشگاه جیتکس دوبی با وی مصاحبهای ترتیب دادهایم که آن را در زیر میخوانید.
یورونیوز: شما کارنامهٔ فوقالعادهای دارید. با دی.آر.ای و اوبر کار کردید و حالا هم با ویلیام موریس اِندووِر، چطور به اینجا رسیدید؟
بوزوما: «دلیلش اشتیاق دیوانهوار برای کار، انسانیت و فرهنگ بوده یعنی آن چیزهایی که ما را میسازد. من عاشق اینها هستم. من در صنایع مختلف دنبال چیزهای تازه و متفاوت میگردم. متأسفانه چالشهایی هم داشتهام. سیاهپوست بودنم به عنوان یک زن، گاهی مجبورم کرده از یک شرکت بروم در حالیکه نمیخواستم، اما عاقبتش خیر بود.»
یورونیوز: چرا همایشهای اینچنینی در تجارت مهم اند؟
بوزوما: «فناوری در قرن ۲۱ قطعا بر کار تجاری تأثیر دارد. در هر کسب و کاری مهم است که فناوری را درک کنیم و بفهمیم که چطور بر کار تأثیر میگذارد یا آن را به خطر میاندازد. ما به شیوههای تازهای کار میکنیم که هنوز طبقهبندی نشده و برای همین گاهی ترسناک است، گاهی هم شیوههای قدیمی را احیا میکنیم.»
یورونیوز: از اینکه یک زن سیاهپوست، در محیط شغلیِ تحت سیطرهٔ مردان سفیدپوست هستید چه احساسی دارید؟
بوزوما: «بله دنیای این کار دنیای مردان سفیدپوست است. اما نگران نباشید، زنان هم دارند وارد میشوند. زمان ما رسیده و آینده و حتی زمان حال هم از آن زنان است. میخواهم که همهٔ ما، از مرد و زن، متحد باشیم. این اتحاد برای بشریت مفید است. بهتر است بدانیم که زنان در مسیر اند. اما اگر دغدغهٔ کسب و کار هم دارید بدانید که این امر در عمل برای تجارت هم بهتر است.»
بوزوما: «اگر میخواهید کسب و کاری راه بیاندازید، به دنبال قواعد قبلی نروید. آنچه واقعا باید دنبالش باشید اشتیاق خودتان است. باید قلبا از شهودتان پیروی کنید و با خودتان روراست باشید. اگر از کارتان لذت نبرید خوب کار نخواهید کرد. پس بهدنبال اشتیاق باشید.»
یورونیوز: «الگو بودن چقدر برایتان مهم است؟»
بوزوما: «در هر حوزهای که کار کنید، چه در مراتب بالای مدیریت و چه در جایگاهی معمولی، در هر حال باید از جایگاهتان برای الگو بودن استفاده کنید. نه در ظاهر، بلکه واقعا برای این امر تلاش کنید. تحول برای این روی نمیدهد که مردم خوبند، تحول برای این روی میدهد که مردم تلاش میکنند. پس بیایید امیدوار باشیم که همه به تلاش ادامه بدهند.»
سقوط «ویورک» غول فضای کاری مشترک
«ویوُرک» غول فضای کاری مشترک، در هفتههای اخیر سر و صدای زیادی به پا کرد، پس از آنچه قرار بود شروعی تازه برای این شرکت باشد سرانجام ویورک به بحران برخورد.
«ویوُرک» که بیش از ۸۰۰ فضای فضای اداری و کاری در جهان دارد، میخواست سهامش را در بورس عرضه کند اما شکست این طرح خیلیها را شوکه کرد.
اما پس از آنکه سهامداران با اشاره به زیانهای شدید و عملکرد مدیریت ویورک آن را به چالش کشیدند این شرکت برنامهٔ تازهاش را برای ارائهٔ عمومی سهامش لغو کرد.
چند هفته بعد سافت بانک که سهامدار اصلی این شرکت بود، توافق کرد با ۹ میلیارد یورو تا ۸۰ درصد کل سهام این شرکت را بخرد و آن را از بنبست بیرون بیاورد. اما با این حال، چالشهای این شرکت هنوز به پایان نرسیده است
بحران اخیر این شرکت میتواند زنگ خطری باشد برای هر شرکت بزرگی از این دست که میخواهد سهامش را در بازار بورس ارائه کند.