NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«توسعه سلاح فضایی» توسط روسیه؛ آمریکا: تهدیدی فوری متوجه ساکنان زمین نیست

عکس تزیینی
عکس تزیینی Copyright کانوا
Copyright کانوا
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد روسیه در حال توسعه یک سلاح ضد ماهواره برای استقرار در فضا است که باعث نگرانی ایالات متحده است اما هیچ تهدید فوری برای مردم روی زمین ایجاد نمی‌کند.

آگهی

این اطلاعیه یک روز پس از ایجاد موجی از گمانه‌زنی‌ها از سوی قانونگذاران آمریکایی منتشر شد که هشداری مرموز درباره یک تهدید نامشخص اما جدی امنیت ملی برای این کشور را صادر کردند.

مسکو این ادعاهای «بدخواهانه» و «بی‌اساس» را رد کرد و آن‌ را به‌عنوان یک ترفند کاخ سفید برای تصویب بسته کمک جنگی چند میلیارد دلاری اوکراین که در کنگره متوقف شده بود توصیف کرد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده در یک نشست خبری در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «می‌توانم تایید کنم که این موضوع مربوط به قابلیت ضد ماهواره‌ای است که روسیه در حال توسعه آن است.»

این یک توانمندی فعال نیست که به کار گرفته شده باشد و اگرچه پیگیری روسیه برای این قابلیت خاص نگران کننده است اما هیچ تهدید فوری برای امنیت کسی وجود ندارد.
جان کربی
سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید

او گفت: «این یک توانمندی فعال نیست که به کار گرفته شده باشد و اگرچه پیگیری روسیه برای این قابلیت خاص نگران کننده است اما هیچ تهدید فوری برای امنیت کسی وجود ندارد.»

کربی تایید کرد که این سلاح روسی «مستقر در فضا» خواهد بود اما درباره گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی مبنی بر اینکه این سلاح قابلیت هسته‌ای دارد اظهارنظری نکرد.

اما او گفت که این موضوع معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷ را که هم روسیه و هم ایالات متحده طرفین آن هستند و استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را ممنوع می‌کند نقض خواهد کرد.

وی افزود که این سلاح می‌تواند خطر مرگباری برای فضانوردان در مدار پایین به همراه داشته باشد و همچنین در عملکرد ماهواره‌های نظامی و غیرنظامی حیاتی ایجاد اختلال کند.

کربی گفت: «ما درباره سلاحی صحبت نمی‌کنیم که بتوان از آن برای حمله به انسان‌ها یا ایجاد تخریب فیزیکی، اینجا در روی زمین استفاده کرد.»

نگرانی‌ها از زمانی که مایک ترنر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا این موضوع را در بیانیه‌ای علنی کرد افزایش یافت. وی با اشاره به «تهدید جدی امنیت ملی» از بایدن خواست تا «تمامی اطلاعات مربوط به این تهدید را از حالت طبقه‌بندی خارج کند.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه با رهبران کنگره جلسه‌ای پشت درهای بسته برگزار کرد تا درباره این موضوعات توضیح دهد.

با این حال افشای اولیه این موضوع از سوی قانونگذاران، کاخ سفید را عصبانی کرد و کربی گفت که آن‌ها در حال بررسی هستند که آیا منابع و روش‌های اطلاعاتی ایالات متحده به خطر افتاده است یا خیر.

بایدن دموکرات و مجلس نمایندگان تحت رهبری جمهوری‌خواهان بر سر درخواست کاخ سفید برای کمک نظامی ۶۰ میلیارد دلاری برای کمک به اوکراین به بن بست رسیده‌اند.

مایک جانسون، رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان که بارها هشدار داده است تا زمانی که سیستم مهاجرتی آمریکا تقویت نشود به امنیت متحدان نخواهد پرداخت از آوردن لایحه تصویب شده در سنا برای رای‌گیری خودداری می‌کند.

واکنش مسکو چه بود؟

مسکو ادعاهای مربوط به این فناوری را رد کرد و آن را تلاش آمریکا برای تحت فشار قرار دادن کمک‌های مالی اوکراین عنوان کرد.

خبرگزاری دولتی تاس گزارش داد دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت کاخ سفید در تلاش است تا کنگره را وادار کند لایحه تخصیص بودجه را به هر نحوی که می‌تواند به رای بگذارد.

آگهی

او گفت: «واضح است کاخ سفید قرار است چه ترفندهایی را انجام دهد.»

وی تاکید کرد تا زمانی که کاخ سفید جزییات ماجرا را افشا نکند درباره ماهیت این گزارش‌ها اظهار نظر نخواهد کرد.

از سوی دیگر سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه و مسئول کنترل تسلیحات، ایالات متحده را به «جعل بدخواهانه» متهم کرد.

بلینکن: به زودی چیزهای بیشتری برای گفتن خواهیم داشت

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در جریان بازدید از تیرانا، پایتخت آلبانی به خبرنگاران گفت که واشنگتن در حال گفت‌وگو با متحدان و شرکا درباره این موضوع است. وی افزود: «این یک قابلیت فعال نیست اما یک قابلیت بالقوه است که ما آن را بسیار بسیار جدی می‌گیریم و من انتظار دارم که به‌زودی چیزهای بیشتری برای گفتن داشته باشیم. پس منتظر آن باشید.»

آگهی

معاهده فضای ماورای جو که روسیه و ایالات متحده هر دو طرف آن هستند استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را ممنوع می‌کند.

از سوی دیگر روسیه و ایالات متحده بزرگترین قدرت‌های هسته‌ای هستند که با یکدیگر حدود ۹۰ درصد سلاح‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ماهواره روسیه در مدار زمین تکه تکه شد

فرود «اودیسئوس» روی ماه؛ آمریکا پس از نیم قرن بار دیگر به ماه بازگشت

خان از زندان پاکستان نامزد پست نخست وزیری را معرفی کرد؛ پوتین روس‌ها را به فرزندآوری تشویق کرد