تبعات اقتصادی فیلترینگ احتمالی اینستاگرام چیست؟

استفاده از اپلیکیشن‌های ارتباطی نصب شده بر روی گوشی هوشمند توسط دو دختر جوان در تهران
استفاده از اپلیکیشن‌های ارتباطی نصب شده بر روی گوشی هوشمند توسط دو دختر جوان در تهران Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در حالی که خبرگزاری قوه قضائیه ایران صدور حکم فیلترینگ اینستاگرام را تکذیب کرده ولی همچنان برخی فعالان اقتصادی نسبت به تبعات این اقدام هشدار می‌دهند تا تردید‌ها نسبت به آینده فعالیت آزادانه این شبکه اجتماعی پرطرفدار در ایران پابرجا باشد.

آگهی

در حالی که خبرگزاری قوه قضائیه ایران صدور حکم فیلترینگ اینستاگرام را تکذیب کرده ولی همچنان برخی فعالان اقتصادی نسبت به تبعات این اقدام هشدار می‌دهند تا تردید‌ها نسبت به آینده فعالیت آزادانه این شبکه اجتماعی پرطرفدار در ایران پابرجا باشد.

افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، تعداد کاربران اینستاگرام را حدود ۲۴ میلیون نفر برآورد کرده که ۳۷ درصد آنها حداقل یک بار از طریق این شبکه اجتماعی خرید و فروش انجام داده‌اند. آقای کلاهی اندازه بازار سالانه کسب و کارهای فعال بر روی شبکه اینستاگرام را افزون بر ۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

او در برآوردی کلان‌تر نیز تصریح کرده که نزدیک به ۲۰۰ هزار کسب و کار ایرانی در شبکه‌های مجازی فعال هستند که با گسترش دامنه فیلترینگ دچار افت فعالیت خواهند شد.

این اظهارنظر پس از آن ابراز شد که خبرگزاری قوه فضائیه ایران(میزان) همزمان با طرح دوباره شایعه فلیتر شدن اینستاگرام اعلام کرده بود که «هیچ حکمی از سوی قوه قضاییه یا قضات برای فیلترینگ اینستاگرام وجود ندارد.»

ارائه طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» توسط جمعی از نمایندگان مجلس ایران بار دیگر به گسترش شایعه‌ها در مورد فیلترینگ اینستاگرام دامن زده بود.

در حال حاضر اپلیکیشن اینستاگرام بیش از یک میلیارد کاربر فعال در ماه دارد که در این میان، آمریکا با دارا بودن بیش از ۱۳۰ میلیون کاربر در صدر کشور‌های جهان قرار دارد. اگر برآورد آقای کلاهی در مورد وجود ۲۴ میلیون کاربر ایرانی اینستاگرام درست باشد، ایران بالاتر از فرانسه که ۲۱ میلیون کاربر اینستاگرام دارد، قرار می‌گیرد و رتبه دوازدهم را به خود اختصاص می‌دهد.

همچنین مطابق ارزیابی‌های اعلام شده در رسانه‌های ایران، نزدیک به ۲۸.۶ درصد از جمعیت ایران کاربر اینستاگرام هستند که ۱۳ تا ۲۹ ساله‌ها  بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند و نزدیک به ۷۰ درصد آنها در این شبکه اجتماعی فعال هستند. از این میان نزدیک به ۸.۹ میلیون نفر به خرید و فروش از طریق اینستاگرام مشغول هستند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

پیشتر نیز دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی اعلام کرده بود که بیشتر از ۲۵۰ هزار فروشنده در شبکه‌های اجتماعی در حال ارائه کالا یا خدمات بودند و توانسته بودند از این راه، کارآفرینی و کسب درآمد کنند که حدود ۱۰۰ هزار مورد از این فروشنده‌ها در پی فیلترینگ شبکه اجتماعی تلگرام مشاغل خود را از دست دادند.

حکومت ایران شبکه ارتباطی تلگرام را با نزدیک به ۴۰ میلیون کاربر را با هدف مقابله با تهدیدهای امنیتی از اردیبهشت ۱۳۹۷ تاکنون فیلتر کرده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اسکایپ تماس‌ تلفنی به شماره‌های ایران را رایگان کرد

دفاع روحانی از وزیر ارتباطات همزمان با محدودتر شدن اینترنت در ایران

کدام بازار سرمایه در طول ۱۰ سال گذشته سود بیشتری داشته است: بیت کوین یا مسکن در لندن؟