آمریکا نخستین دارو برای رشد موها در بیماران آلوپسی را تایید کرد

بخشی از افرادی که در تحقیقات شرکت کرده بودند پس از ۳۶ ماه مصرف دارو شاهد رشد موهای خود بودند
بخشی از افرادی که در تحقیقات شرکت کرده بودند پس از ۳۶ ماه مصرف دارو شاهد رشد موهای خود بودند Copyright دانشگاه ییل yale
Copyright دانشگاه ییل yale
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دارویی برای بیماری «آلوپسی آرِئاتا» در ایالات متحده آمریکا تایید شده است که می‌تواند امیدها را به این قشر از مبتلایان بازگرداند.

آگهی

دارویی برای بیماری «آلوپسی آرِئاتا» در ایالات متحده آمریکا تایید شده است که می‌تواند امیدها را به این قشر از مبتلایان بازگرداند.

بیماری آلوپسی آرِئاتا که یک اختلال خود ایمنی شایع است اغلب منجر به ریزش مو به‌طور غیرقابل پیش بینی می شود. این بیماری از نظر شدت متفاوت است اما برای برخی ریزش کامل موهای بدن از جمله سر، مژه‌ها، ابروها حتی موهای بینی و گوش را در بر می‌گیرد. بیماری‌ای که تا همین اواخر برای آن درمانی وجود نداشت.

سازمان غذا و داروی آمریکا روز دوشنبه ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) داروی تولید شده مبتنی بر مهارکننده «جانوس کیناز باریسیتینیب» از سوی شرکت ایلای لی‌لی را تایید کرد که با جلوگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو باعث رشد مجدد آن‌ها می‌شود. دو شرکت دیگر داروسازی یعنی فایزر و کنسرت فارما با داروهای مشابهی مبتنی بر مهارکننده جانوس کیناز، از شرکت ایلای لی‌لی عقب مانده‌اند.

این داروها در حال حاضر برای درمان روماتیسم مفصلی و سایر بیماری‌های خود ایمنی در بازار هستند. تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (اف‌دی‌ای) برای پوشش بیمه‌ای این داروهای گران‌قیمت که نزدیک به ۲۵۰۰ دلار در ماه برای بیمار هزینه دارند مهم است.

داروی شرکت ایلای لی‌لی در دو کارآزمایی با حمایت این شرکت مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج مطالعه ماه گذشته در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد. این مطالعه روی ۱۲۰۰ بیماری مبتلا به آلوپسی آرِئاتا انجام شد که حدود ۴۰ درصد از افرادی که این دارو را مصرف کردند پس از ۳۶ هفته شاهد رشد مجدد موهای خود بودند. این رشد به‌طور کامل یا تقریبا کامل بود. تقریبا نیمی از بیماران پس از یک سال شاهد بازگشت روند رشد موهای خود بودند.

دکتر برت کینگ، استاد پوست در دانشگاه ییل، محقق اصلی دو کارآزمایی بالینی این شرکت بود. او خوشبین است که میزان موفقیت داروها بهتر شود.

دکتر کینگ در دهه گذشته با استفاده از مهارکننده جانوس کیناز طیف وسیعی از بیماری‌های پوستی صعب العلاج را درمان کرده یا بهبود بخشیده است.

او می‌گوید که ممکن است تولیدکنندگان بتوانند با «مهارکننده جانوس کیناز» وضعیت بیماران مبتلا به آلوپسی آرِئاتا را بهبود بخشند.

محققان این حوزه خوشبین هستند که در صورتی که هر سه شرکت دارویی، تولیدات خود را در بازار برای این بیماری عرضه کنند نتیجه بهتری حاصل شود چراکه اگر داروی یک شرکت روی بیماری اثر نکرد ممکن است داروی دیگر تاثیر داشته باشد.

بیماران در مطالعه شرکت ایلای لی‌لی عوارض جانبی نسبتا خفیفی از جمله افزایش اندک خطر ایجاد آکنه، عفونت‌های دستگاه ادراری و سایر عفونت‌ها را تجربه کردند. این عوارض جانبی به راحتی قابل درمان بودند یا بدون درمان بهبود پیدا کردند.

طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا بیش از ۳۰۰ هزار آمریکایی از نوع شدید آلوپسی آرِئاتا رنج می‌برند.

برای اکثر افراد مبتلا به آلوپسی آرِئاتا، این بیماری خود را به صورت یک یا چند لکه کوچک طاسی روی سر نشان می‌دهد. اما افرادی که به نوع شدید آن مبتلا می‌شوند ممکن است یک روز متوجه نقاط طاسی روی سر خود شوند و پس از سه ماه یا حتی سه هفته بعد هیچ مویی روی بدن خود نداشته باشند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

احتمال ممنوعیت تجویز برخی از شربت های سرفه به دلیل عوارض جانبی «خطرناک» در فرانسه

تولید مجدد داروی «معجزه‌آسا» در فرانسه جان ۲۷ بیمار را نجات داد

سندرم رمزی هانت چیست؟ آنچه باید درباره بیماری جاستین بیبر بدانید