پاپ با انتصاب ۲۱ کاردینال جدید به آینده کلیسای کاتولیک سمت و سو می‌دهد

پاپ فرانسیس در برابر برخی از اسقف‌ها
پاپ فرانسیس در برابر برخی از اسقف‌ها Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان ۲۱ کاردینال جدید را منصوب خواهد کرد و مسیر آینده کلیسا را مطابق با خواست‌های خود سمت و سو خواهد داد.

آگهی

پاپ فرانسیس امروز یکشنبه اعلام کرد که ۲۱ کاردینال جدید را در ماه اوت منصوب خواهد کرد، از جمله یک ایتالیایی که کلیسای مغولستان را رهبری خواهد کرد. رهبر کاتولیک‌های جهان با این انتصاب‌ها به مسیر پیش روی کلیسای کاتولیک سمت و سوی مد نظر خود را می‌دهد. 

از ۲۱ کاردینال، ۱۶ تن زیر ۸۰ سال هستند و بنابراین واجد شرایط ورود به مجمعی برای انتخاب جانشین وی پس از مرگ یا استعفا هستند.

پاپ  پس از مراسم ۲۷ اوت برای انتصاب رسمی آنها، که به عنوان کانسیستوری (به معنای گردهم آیی در زبان لاتین که در واقع اشاره به گردهم آیی کاردینال‌ها در کنار پاپ دارد)  شناخته می شود، حدود ۸۳ نفر از حدود ۱۳۳ کاردینال دارای حق رای را منصوب خواهد کرد.

رهبر کاتولیک‌های جهان تا آن زمان حدود ۶۳ درصد از کاردینال‌های دارای حق رای را منصوب خواهد کرد، حضور آنها را در کشورهای در حال توسعه بیشتر خواهد کرد و از سیطره اروپا بر کالج کاردینال‌ها خواهد کاست.

 کاردینال‌های حق رای، در زمان استعفا یا مرگ پاپ می‌توانند در خصوص جانشین او رای بدهند.

منتخبان جدید شامل اسقف اعظم جورجیو مارنگو ایتالیایی است که در حال حاضر مدیر کلیسای کاتولیک در مغولستان است. این کشور با چین هم مرز است، جایی که واتیکان در تلاش است تا وضعیت کاتولیک ها را بهبود بخشد.

دیگر کاردینال‌ها از فرانسه، نیجریه، برزیل، هند، ایالات متحده، تیمور شرقی، ایتالیا، غنا، سنگاپور و پاراگوئه و سه مقام واتیکان که قرار است در ماه اوت به عنوان کاردینال انتخاب شوند از کره جنوبی، بریتانیا و اسپانیا هستند.

پاپ فرانسیس بار دیگر از اعطای مقام کاردینالی به اسقف‌های اعظم در شهرهای بزرگ صرفن‌ظر و ترجیح داد مردانی را از مکان‌های دوردستی که نهاد کلیسا در آنها کوچک یا در حال رشد است و سرزنده‌تر از اروپا هستند، به مقام کاردینالی منصوب کند.

به نظر می رسد رهبر کاتولیک‌های جهان با انتصاب کاردینال‌هایی در سنگاپور، مغولستان، هند و تیمور شرقی به دنبال افزایش اعتبار و نفوذ کلیسا در آسیا است که یک قدرت اقتصادی و سیاسی در حال رشد است.

 ارتقا اسقف رابرت مک‌الروی از سن دیگو در ایالت کالیفرنیا به مقام کاردینالی نیز بسیار مهم است، زیرا او با رویکرد پاپ فرانسیس به مسائلی همچون حفاظت از محیط زیست و کاتولیک‌های همجنس‌گرا همراه بوده است. بدین ترتیب و با این انتصاب پاپ فرانسیس از دو اسقف اعظم سنت‌گرای شهرهای سانفرانسیسکو و لس‌آنجلس، دو شهر بزرگی که در گذشته کاردینال‌هایی داشتند، صرف‌نظر کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رسوایی مالی تاریخی در واتیکان؛ کاردینال ۷۳ ساله متهم ردیف اول فساد میلیون‌ها یورویی است

واتیکان با لایحه ضد دگرباش‌ستیزی در ایتالیا مخالفت کرد

«پرچم سفیدِ» پاپ فرانسیس در طوفان انتقاد اوکراین و متحدانش گرفتار و پایین کشیده شد