ویدئو؛ سیلی وزیر کشور منطقه صرب‌نشین بوسنی به نماینده پارلمان

ویدئو؛ سیلی وزیر کشور منطقه صرب‌نشین بوسنی  به نماینده پارلمان
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

وزیر کشور جمهوری صرب‌ بوسنی در جریان بحث و بررسی موضوعی درباره ناتو به نماینده جوان مخالف سیلی زد و او را «میمون» خواند.

آگهی

وزیر کشور جمهوری صرب‌ بوسنی در جریان بحث و بررسی موضوعی درباره سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو در پارلمان این کشور به نماینده جوان مخالف سیلی زد و او را «میمون» خواند.

دراگان لوکاچ، وزیر کشور منطقه صرب نشین بوسنی خطاب به نمایندگان پارلمان گفت: «شما نمی‌توانید پرچم‌های ناتو را به پارلمان بیاورید.»

آقای لوکاچ پس از سیلی زدن به دراکو استانوویچ، نماینده مخالف رو به او کرد و گفت: «درسته، میمون، من تو را زدم، برگرد و سرجای خودت بنشین، میمون.»

پس از این درگیری جلسه برای مدت کوتاهی متوقف شد و نمایندگان خواستار استعفای وزیر کشور شدند. تصاویر این نشست و حادثه توسط چند شبکه محلی به طور زنده پخش می شد.

در طول این جلسه دراکو استانوویچ و دیگر قانونگذاران مخالف به انتقاد از نمایندگان حزب «اتحاد سوسیال‌دموکرات‌های مستقل» و تصمیم اخیر رهبرشان میلوراد دودیک پرداختند.

بر اساس تصمیم آقای دودیک، نخست‌وزیر جمهوری صرب بوسنی در روز دوشنبه مقرر شده تا این کشور پیشنهادی در ارتباط ناتو به این سازمان ارائه کند.

در شرایطی که بوسنیایی‌ها و کروات‌های بوسنی از عضویت ناتو حمایت می‌کنند، صرب‌های طرفدار روسیه به شدت با آن مخالف هستند. در سال ۱۹۹۵ ناتو، به مواضع صرب‌های بوسنی حمله کرد و به جنگ چهار ساله در این منطقه پایان داد و از صرب‌های بوسنی خواست تا مذاکرات صلح تحت حمایت ایالات متحده را بپذیرند.

از زمان پایان جنگ در یوگسلاوی سابق در دهه نود، بوسنی به دو منطقه خودمختار تقسیم شده است؛ فدراسیون بوسنی و هرزگوین که شامل بوسنیایی‌ها و کروات‌های عمدتا مسلمان است و جمهوری صرب بوسنی که شامل شهروندان صرب‌تبار این کشور است.

مطابق این تقسیم بندی هر بخش؛ دولت، پارلمان، رئیس جمهوری و پلیس ویژه خود را دارد و در ارتباط سه‌جانبه هستند.

با این حال میلوراد دودیک، نخست‌وزیر جمهوری صرب بوسنی بدنبال انتخابات بی‌ثمر اکتبر ۲۰۱۸، موافقت خود را برای ارائه برنامه اصلاحات به ناتو برای شکستن بن بست سیاسی در این کشور اعلام کرده است.

ناتو هم سال گذشته چراغ سبز به بوسنی نشان داد تا بوسنی به این نهاد بپیوندد، اما صرب‌های این کشور که اغلب مسیحیان ارتدکس طرفدار روسیه هستند با این ایده مخالفند.

دو رئیس جمهوری مسلمان و کروات بر برنامه اصلاحات ناتو اصرار دارند اما سومین عضو صرب نهاد ریاست جمهوری می‌گوید که او فقط اهداف عضویت در اتحادیه اروپا را برای بوسنی به رسمیت می‌شناسد، نه عضویت در ناتو را.

میلوراد دودیک در طی ۱۴ ماه گذشته به طور صریح ناتو را نادیده گرفت و می‌گوید پیوستن بوسنی به ناتو را برای همیشه ناکام خواهد گذاشت.

از زمان انتخابات در سال گذشته و عدم توافق میان نمایندگان بوسنیایی، کروات و صرب این کشور برای پیوستن به پیمان دفاعی ناتو، دولت جدید در این کشور تا ماه دسامبر جاری تشکیل نشده بود.

نمایندگان پارلمان بوسنی روز دوشنبه ۲۳ دسامبر پس از بن‌بستی ۱۴ ماهه بر سر تشکیل دولت به توافق رسیدند. انتظار می‌رود توافق تازه راه را برای اعمال اصلاحات لازم برای عضویت در اتحادیه اروپا و همچنین معاهده جدید با صندوق بین‌المللی پول باز کند.

به توییتر یورونیوز بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جنجال در خط ویژه اتوبوس بین نماینده مجلس و سرباز راهور؛ دستور پیگیری صادر شد

بایکوت دیدار با لاوروف از سوی دو عضو از سه عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین

رادوان کارادزیچ، ملقب به «قصاب بوسنی» به حبس ابد محکوم شد